معتبرترین و بهترین قالیشویی کرج - قالی شویی کرج

خطوط ویژه

شستشوی فرش ابریشم در منزل

شعب قالیشویی خوشنام

راهکارهای شستشوی فرش ابریشم در خانه

امروزه بسیار از انواع فرش ا مانند فرش شگی، ابریشم، مدرن و… در بازار عذضه می شود. فرش ابریشم یکی از انواع بسیار ارزشمند فرش دستبافت و ماشینی است که نسبت به سایر انواع فرش ها الیاف حساس تر و ظریف تری دارند. شستشوی این فرش ها کاری نسبتا دشوار است و برای شستشوی فرش ابریشم در خانه باید مواردی مثل استفاده از شوینده های مناسب، دمای مناسب آب، عدم استفاده از برس های زبر و بسیاری موارد دیگر رعایت شود تا مشکلی برای فرش ارزشمند شما بوجود نیاید. بهتر است در صورتیکه از نحوه شستشوی فرش ابریشم اطلاعات کافی را ندارید این کار را به یک مجموعه معتبر قالیشویی در کرج، تهران، قزوین و یا هر شهر دیگری که ساکن هستید بسپارید. به این ترتیب خیال شما از جهت بروز آسیب به فرش در زمان شستشو راحت است.

شستشوی فرش ابریشم در خانه
شستشوی فرش ابریشم در خانه

مراحل شستشوی فرش ابریشم در خانه

  1. بررسی برچسب: اگر روی فرش ابریشمی شما برچسب مراقبتی وجود دارد، حتماً آن را بخوانید و دستورالعمل‌های خاص را به دقت اجرا کنید. به طور معمول این برچسب ها حاوی نکاتی در باره نحوه شستشو، شوینده های مناسب، نحوه لکه بری فرش ابریشم، دمای مناسب آب و موارد دیگر است که برای شستشوی فرش ابریشم بسیار کمک کننده است.
  2. گردآوری ذرات خرده: ابتدا با استفاده از مکنده یا جاروبرقی فرش را از گرد و غبار و ذرات آلودگی پاکسازی کنید.
  3. پاک کردن لکه‌ها: اگر فرش دارای لکه‌های خاصی است، باید آنها را قبل از شستشوی اصلی پاک کنید. برای این کار از محلول‌های پاک‌کننده خاص برای ابریشم استفاده کنید. اما قبل از استفاده، بهتر است روی قسمت کوچکی از فرش تست کنید تا از آسیب ندیدن ابریشم اطمینان حاصل کنید.
  4. تست پایداری رنگ‌: پیش از شستشو، بهتر است پایداری رنگ‌ فرش را بررسی کنید. برای این کار، یک پارچه سفید را کمی مرطوب کرده و روی قسمت کوچکی از فرش بکشید تا متوجه شوید که فرش شما رنگ پس می دهد یا خیر. این مرحله یکی از مراحل مهم است که در صورت انجام ندادن ممکن است به طور کامل زیبایی و ارزشمندی فرش شما از بین برود.
  5. انتخاب شوینده مناسب برای فرش: انتخاب شوینده مناسب برای فرش مرحله مهم بعدی است. انتخاب یک شوینده مناسب خیال شما را از عدم آسیب رسیدن به فرش راحت می کند. از مواد شوینده ملایم استفاده کنید و همچنین حتماً فرش را به طور کامل آبکشی کنید.
  6. در زمان شستشو از برس های زبر و یا فشار دست استفاده نکنید: بهتر است برای شستشوی فرش ابریشم از فشار دست و یا برس زبر استفاده نکنید تا الیاف فرش ابریشمی شما آسیبی نبیند. این فرش ها به طور معمول بسیار حساس هستند و به راحتی و بدون نیاز به برس های زبر کاملا پاک می شوند.
  7. خشک‌کردن: پس از شستشو، فرش را به آرامی آبکشی نمایید و برای خارج کردن آب فرش را تاب ندهید. بهتر است فرش را در مکانی خشک و با دمای مناسب قرار دهید. از آفتاب مستقیم و دستگاه‌های گرمایشی یا خشک‌کن‌های برقی برای خشک‌کردن ابریشم استفاده نکنید، زیرا این کار ممکن است به فرش آسیب برساند.
  8. انتقال به محل استفاده: پس از کامل خشک‌شدن، فرش را به محل استفاده‌ منتقل کنید. درصورتیکه فرش به طور کامل خشک نشده باشد زمینه ایجاد بوی نا مطبوع در فرش ایجاد شود.
شستشوی فرش ابریشم در خانه
شستشوی فرش ابریشم در خانه

نکات مهم برای نگهداری از فرش ابریشم

  • از استفاده از ماشین لباسشویی برای شستشوی فرش ابریشمی خودداری کنید. زیرا این کار می‌تواند به فرش آسیب برساند.
  • برای حفظ فرش ابریشمی ، از استفاده از کفش‌های پاشنه در زمان راه رفتن روی آن خود داری کنید. همچنین بهتر است از قرار دادن پایه های لوازم سنگین روی فرش ابریشمی خودداری کنید. زیرا این کار می تواند آسیب جدی به فرش وارد کند.
  • از استفاده‌ی مواد شوینده قوی برای پاک‌کردن فرش ابریشمی خودداری کنید. بهتر است از شوینده های ملایم و با ph خنثی برای شستشو استفاده کنید.
  • درصورتیکه برای انجام این کار به اندازه کافی مهارت ندارید بهتر است از یک قالیشویی مجاز و معتبر کمک بگیرید.
  • از قرار دادن فرش ابریشمی در مقابل دمای بالا( شومینه و بخاری) اجتناب کنید. این کار ممکن است به فرش شما آسیب بزند.
  • فرش را به طور کامل آبکشی کنید تا هیچ‌گونه مواد شوینده باقی نماند.
شستشوی فرش ابریشم در خانه
شستشوی فرش ابریشم در خانه

لکه بری فرش ابریشم در منزل

پیش از شروع مراحل لکه بری از فرش ابریشمی، ابتدا باید گرد و خاک را به‌طور کامل از روی فرش حذف کنید. مثلا اگر دسترسی به فضای باز مثل بالکن یا حیاط دارید، می‌توانید با تکاندن فرش، گرد و خاک را از آن زدوده و تمیز کنید. یا اینکار را با جاروبرقی انجام دهید اما، به یاد داشته باشید که فرش‌های ابریشمی نسبت به فرش‌های ماشینی حساسیت بیشتری دارند. بنابراین، قدرت جاروبرقی را در حداقل قرار داده و از برس‌های ضخیم جاروبرقی استفاده نکنید.

تمیز کردن فرش ابریشم: در صورتی که در فرش خود هرگونه پارگی یا پوسیدگی مشاهده می‌کنید، بهتر است قبل از هر گونه اقدام، این نقص را در فرش برطرف کنید. این اقدام نیازمند لوازم و وسایل خاصی است که احتمالاً در اختیار شما نیست. به همین دلیل، مناسب است فرش را جهت تعمیر و بازسازی به کارگاه تخصصی ارسال نمایید. اگر بدون تعمیر، به شستشوی فرش ابریشمی بپردازید، احتمالاً پارگی فرش افزایش خواهد یافت و ممکن است به فرش آسیب جدی وارد شود.

استفاده از آب گازدار: ابتدا باید قسمت کثیف را با یک پارچه تمیز پاک کنید و تمام رطوبت موجود را جذب کنید. در مرحله بعدی، از آب گازدار کمک بگیرید تا لکه را از بین ببرید. آب گازدار را به صورت مستقیم بر روی پارچه تمیز بریزید و با آن لکه را پاک کنید. برای جلوگیری از احتمال باقی‌مانده آب گازدارفرش را با آب بشویید و از یک پارچه خشک برای جذب آن استفاده کنید و منتظر بمانید تا سطح خشک شود.

استفاده از محلول سرکه سفید: برای از بین بردن لکه‌ها، می‌توانید از ترکیب مساوی سرکه سفید و آب استفاده کنید. سرکه و آب را به نسبت مساوی روی یک پارچه تمیز بریزید و با این محلول لکه را پاک کنید. برای جذب بیشتر محلول، از پارچه دیگری استفاده کنید و اجازه دهید تا خشک شود. اما از حرارت برای خشک کردن استفاده ننمایید تا از هر گونه آسیب به قالیچه ابریشمی جلوگیری کنید.

استفاده از جوش شیرین : استفاده از جوش شیرین می‌تواند به شما کمک کند تا لکه‌های رنگی، چربی وحتی بو را از سطوح مختلف از جمله فرش ابریشمی پاک کنید. برای اینکار ابتدا  محلول ملایم از جوش شیرین در آب یا سرکه را روی قسمت مورد نظر لکه بریزید. سپس یک ساعت صبر کنید تا جوش شیرین به خوبی جذب آن قسمت شود. در صورت لزوم، با یک دستمال تمیز و خشک روی آن بکشید و با نم آب این عمل را تکرار کنید تا لکه از بین برود. سپس قسمت مربوطه را به خوبی خشک کنید و در صورت وجود مواد اضافی یا باقی‌مانده جوش شیرین، با جاروبرقی از سطح بردارید.

همچنین، توجه داشته باشید که از شوینده‌های موجود در بازار به دلیل آسیبی که به رنگ فرش ابریشمی وارد می‌کنند، استفاده ننمایید.

فرش ابریشم، یکی از زیباترین نمونه‌های فرش ایرانی محسوب می‌شود که به دلیل کیفیت و ظرافت بالای آن، نیازمند مراقبت و شستشوی دقیق است. شستشوی این فرش باید با رعایت اصول خاص انجام گیرد تا جلوه و زیبایی فرش حفظ شود و از آسیب جلوگیری شود.

فرش‌های ابریشم به دلیل حساسیت بالا نسبت به فرش‌های ماشینی، در صورت عدم آگاهی افراد از مراقبت‌های لازم، ممکن است نرمی و لطافت خود را از دست دهند و به بافت فرش آسیب برسانند. شستشوی مکرر نیز می‌تواند منجر به کاهش عمر فرش شود. بنابراین، توصیه می‌شود که شستشوی فرش ابریشم هر چند سال یک بار انجام شود و در هنگام این فرآیند، به نکات خاصی توجه شود. به عنوان مثال، غبارگیری با تکان دادن یا استفاده از جاروبرقی در جهت خواب الیاف، اجتناب از ضربه زدن به فرش، و استفاده از راهکارهای طبیعی برای لکه‌گیری از فرش، از این نکات مهم هستند. همچنین، در صورت استفاده از مواد شوینده یا لکه‌گیری، حتماً از موادی استفاده شود که به بافت فرش آسیب نمی‌زنند تا جلوگیری از ایجاد هرگونه آسیب و خرابی در فرش ابریشمی باشد.

شوینده مناسب: شوینده مناسب برای شستشوی فرش ابریشم بسیار حائز اهمیت هستند. فرش ابریشم به دلیل حساسیت بالا و ظرافت منحصر به فرد خود نیازمند مراقبت و شستشوی دقیق است. در انجام این فرآیند، استفاده از مواد شوینده با ترکیبات طبیعی و خالص مانند مخلوط آب و سرکه یا جوش شیرین برای لکه‌گیری، امری بسیار موثر و مناسب است. اما باید به این نکته توجه داشت که به فرش آسیب نرسانند. همچنین، برای فرش‌های ابریشمی شامپوفرش‌های مخصوص تولید شده و در بازار موجود است، که در صورت استفاده از شوینده مناسب و متناسب با نوع فرش خود نتیجه خوبی خواهید داشت.

مرحله شستشو: شستشوی فرش ابریشمی نیازمند رعایت مراحل خاصی است. از آب داغ برای شستشو استفاده نکنید، زیرا این کار ممکن است حالت اولیه فرش را تغییر دهد و رنگ پس دهد. به جای آب داغ، از آب سرد یا آب ولرم استفاده کنید. هنگام شستشو، فرش را مدت زیادی خیس نکنید و همزمان با آب‌گیری از روی آن، از ماده شوینده مناسب استفاده نمایید.

خشک کردن:  از آبگیری از فرش ابریشمی، اجتناب از لوله کردن آن بسیار حائز اهمیت است، چرا که لوله کردن ممکن است باعث تداخل رنگها شود. پس از اطمینان حاصل کردن از عدم باقی‌ماندن آب درون فرش، بهتر است فرش را به آویزان کردند. توصیه می‌شود فرش در فرآیند خشک کردن به معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد؛ زیرا این اقدام ممکن است رنگ‌پریدگی و آسیب به الیاف فرش را ایجاد کند. بعد از کامل خشک شدن، با برس نرم به جهت خواب فرش کشیده شود تا بافت اصلی آن حفظ گردد.

همچنان بخوانید: روش شست و شوی فرش کنفی در خانه

نتیجه گیری:

نتیجه‌گیری این است که فرش ابریشمی نیاز به مراقبت و توجه ویژه دارد. شستشوی این نوع فرش‌ها باید با محصولات شوینده‌های ملایم و مناسب برای ابریشم انجام شود. قبل از شستشو، لازم است پایداری رنگ‌ فرش بررسی شود و همچنین لکه‌ها و آلودگی‌ها باید به سرعت پاک‌سازی شوند. اگر با روش‌های شستشوی فرش ابریشمی آشنا نیستید، بهتر است به کارگاه یا متخصص مراجعه کنید تا فرش شما به بهترین شکل ممکن و با روش‌های صحیح شسته شود. همچنین، مراقبت منظم و مناسب از فرش ابریشمی شما باعث افزایش عمر مفید آن می‌شود و می‌توانید از زیبایی این نوع فرش‌ها برای مدت طولانی تری بهره‌مند شوید. همچنین، شما عزیزان می توانید از خدمات کامل مبلشویی ما در تمامی مناطق کرج مانند، مبلشویی رزکان، مبلشویی شهریار و .. نیز بهره ببرید.

برچسب: شستشوی فرش ماشینی ابریشمی، شستن فرش ابریشم در منزل، شستشوی فرش ابریشمی